Curry van spruitjes met noedels
bereiding
-
1
Pel de ui snipper ‘m fijn. Pel en plet de knoflook. Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Halveer de grote spruitjes.
-
2
Verhit een scheutje olijfolie in een pan of pot en stoof de ui, de knoflook en de spruitjes 5 minuten op een laag vuur. Kruid met het kerriepoeder, het korianderpoeder, het komijnpoeder en eventueel een snuifje chilivlokken. Verkruimel er het bouillonblokje bij. Voeg de kokosmelk en 400 milliliter water toe en laat verder garen tot de spruitjes zacht zijn. Kruid met peper en zout.
-
3
Rooster de cashewnoten in een pan zonder vetstof. Hak ze grof. Kook de noedels gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de noedels onder de curry. Halveer de limoen.
-
4
Serveer de curry in diepe borden en werk hem af met de gehakte cashewnoten en besprenkel hem met enkele druppels limoensap.