Indische curry met gele rijst en gebakken bloemkool
bereiding
-
1
Verhit voor de curry de arachideolie in een diepe pan. Voeg het komijn- en kaneelpoeder, de cayennepeper, de kurkuma, de kardemompeulen, het laurierblad en de kruidnagels toe. Laat even meebakken en voeg dan de filets toe. Laat ze aan alle kanten bruinen. Voeg dan de uien en de knoflook toe. Roer goed en laat meebakken. Voeg dan de zoete aardappelblokjes toe en overgiet met de gepelde tomaten. Breng goed op smaak met peper en zout. Laat 45 minuten zachtjes pruttelen en haal dan van het vuur. Doe de yoghurt in een potje en voeg 1 eetlepel van de hete saus toe. Meng goed. Voeg de yoghurt dan toe aan de curry en roer goed. Laat de curry niet meer koken. Werk af met tomatenblokjes en koriander.
-
2
Kook de rijst. Bak de rijst dan in een braadpan met wat arachideolie. Voeg de kurkuma, het kaneelpoeder en de rozijnen toe. Bak kort.
-
3
Verdeel de bloemkool in roosjes en meng ze met wat arachideolie, peper, zout en komijn. Verdeel over een bakplaat en zet 25 min. in een op 200° C voorverwarmde oven.