Volkorenpasta met groene groenten en boekweit
bereiding
-
1
Maak de broccoli schoon en snij 'm in roosjes. Spoel de peultjes, de selder en de spinazie. Snij de peultjes en de selder in kleine stukjes.
-
2
Kook de broccoli 2 minuten in gezouten water, doe er deselder bij en laat nog 2 minuten koken. Voeg er dan de peultjes, de spinazie en de erwtjes aan toe. Laat nog 1 minuut koken. Spoel kort onder koud water en laat uitlekken.
-
3
Kook intussen de pasta beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken maar hou 150 ml van het kookvocht bij.
-
4
Meng het pastakookvocht met het boekweitmeel, de boter en de sojaroom en laat indikken tot de consistentie van een bechamelsaus. Schep er de groenten en de pasta door, kruid met peper en zout en laat nog 1 à 2 minuten warmen. Roer er de amandelpuree door en bestrooi met peterselie, serveer meteen.