Recept

Savooi gevuld met quinoa, noten en dadels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Doe eens iets anders met savooikool.

bereiding
  1. 1

    Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal 4 mooie grote bladeren van de kool en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken en verwijder de harde nerf.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de dadels in stukken. Snij 1/4 van de rest van de kool fijn en stoof aan met de sjalotten en knoflook, in een pan met wat olijfolie. Meng door de gekookte quinoa, samen met het ei, de noten en dadels. Kruid met peper en zout en paprikapoeder.

  3. 3

    Vul de koolbladeren met het quinoamengsel, wikkel er 2 plakjes spek rond en bind vast met keukentouw. Zet 10 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Savooi gevuld met quinoa, noten en dadels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!