Gelakte zalm met puree van dille en gerookte zalm
bereiding
-
1
Meng het citroensap met de honing, 3 eetlepels olijfolie en de knoflook. Kruid met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180°C.
-
2
Bestrijk een ovenplaat met olijfolie en leg de zalmfilet erop. Bestrijk de zalm royaal met de honingmarinade. Zet 15 minuten in de oven. Snij intussen de lente-ui in stukken. Leg ze bij de zalm op de ovenplaat en bestrijk de vis nog eens met de marinade. Laat nog 5 tot 10 minuten verder garen in de oven.
-
3
Kook ondertussen de aardappelen gaar. Snij de gerookte zalm in fijne reepjes. Hak de dille fijn. Giet de aardappelen af, pureer ze en roer er de gerookte zalmreepjes, dille en room door. Kruid met peper en een beetje zout.
-
4
Bestrijk net voor het serveren de zalm nog een keertje met de marinade. Serveer met de puree en de lente-ui.