Recept

Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt! “Wie het liever vegetarisch houdt, kan de warmgerookte zalm vervangen door een gepocheerd eitje.”

bereiding
  1. 1

    Maak de groene asperges en de witte asperges schoon en verwijder de houtachtige uiteindes. Schaaf de asperges met een dunschiller in dunne linten.

  2. 2

    Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in lichtgezouten water. Giet de pasta af en bewaar een pollepel van het kookvocht.

  3. 3

    Spoel en snipper de dille. Rasp de schil van 2 citroenen en pers het sap. Pel en snipper de sjalot en fruit ze aan in olijfolie. Voeg de dunne aspergelinten toe en blus met het citroensap.

  4. 4

    Voeg de ricotta, de dille, het kookvocht en de geraspte citroenschil toe en roer tot een gladde saus. Kruid met peper en zout. Voeg de pasta toe en schep hem voorzichtig onder de saus.

  5. 5

    Snij de overige citroen in partjes. Verwarm de zalm volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de tagliatelle met de saus en de warmgerookte zalm en werk het gerecht af met de extra dille en de partjes citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aspergetagliatelle met warmgerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!