Eendenborst met kersensaus
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C.
-
2
Snij de vetlaag van de eendenborst kruislings in. Wrijf de eend in met peper, zout en korianderpoeder. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak de eendenborstfilets met de vetkant naar onderen gedurende 3 min. Draai om en bak aan de andere kant, ook 3 min. Leg ze vervolgens naast elkaar in een ovenschaal, met de vetkant naar boven. Gaar nog 15 minuten in de oven. Gooi het braadvet van de eend in de pan niet weg.
-
3
Pel de sjalot en hak fijn. Stoof glazig in de pan met het braadvet van de eend. Blus met de porto en laat 3 minuten inkoken. Doe er de tijm bij en overgiet met de gevogeltefond. Laat 5 minuten pruttelen. Doe er de kersen bij, laat 3 minuten warmen in de saus en bind met sausbinder. Haal de takjes tijm eruit en kruid met peper en zout.
-
4
Haal de eend uit de oven en hou warm onder aluminiumfolie. Laat 5 minuten rusten. Snij de eend in plakjes.
-
5
Verdeel de eendenborstfilet over de borden en nappeer met de kersensaus. Lekker met kroketjes.
Voorbereiding