Feestelijk gevulde kalkoen op Oosterse wijze
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C en leg alle ingrediënten klaar.
-
2
Hak de champignons, knoflook, wal noten en gedroogde abrikozen fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor de vulling. Kruid met peper en zout en kneed alles samen.
-
3
Vul de kalkoen op met de vulling. Leg hem op het ovenrooster en schuif er een braadslee onder.
-
4
Borstel de kalkoen in met olijfolie. Leg de boter in klontjes op de kalkoen.
-
5
Schuif de kalkoen in de oven en bak 30 minuten tot hij mooi goudbruin is. Dek af met een vel aluminiumfolie en bak 1 uur. Verwijder de aluminiumfolie en bak nog 30 minuten. Je kunt de gaarheid controleren door in de kalkoen te prikken met een vleesthermometer. De kerntemperatuur van het vlees moet 78°C bedragen.
-
6
Haal de kalkoen uit de oven, laat een half uur rusten onder een vel aluminiumfolie zodat de vleessappen zich weer kunnen verdelen. Daarna is het tijd om de kalkoen aan te snijden.
Lekker met een oosterse taboulé!