Recept

Kalfslapje met savooipuree en kalfsjus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk hoofdgerecht dat weinig tijd vraagt

bereiding
  1. 1

    Snipper de savooikool en blancheer enkele minuten in gezouten water. Giet af en laat schrikken onder koud water. Schil de aardappelen, kook ze gaar en giet af. Pureer ze en vermeng ze met de kool en de boter. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel het sjalotje en snipper het fijn. Bak het samen met de gerookte spekblokjes goudbruin en laat uitlekken op een vel keukenpapier.

  3. 3

    Warm de kalfsfond op. Voeg 4 el rode wijnazijn toe en de gebakken spekblokjes. Laat nog enkele minuten verder inkoken tot een jus.

  4. 4

    Verhit boter, kruid de kalfslapjes met peper en zout en bak ze in enkele minuten aan beide kanten goudbruin.

  5. 5

    Schep een laagje savooipuree op het bord en leg er een gebakken kalfslapje op. Overgiet met enkele lepels kalfsjus met spekjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!