Recept

Tonijn met basilicumpuree en rode pesto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een lekker zuiders visgerechtje

bereiding

    Rode pesto

  1. 1

    Pureer voor de rode pesto 50 g zongedroogde tomaatjes met 1 tl tomatenpuree, 20 g geraspte parmezaan, 20 g geroosterde pijnboompitten in de blender. Meng er 100 ml olijfolie en 1 tl gehakt basilicum door. Breng op smaak met peper en zout.

  2. Groene pesto

  3. 2

    Pureer voor de groene pesto 100 g basilicumblaadjes met 30 g gemalen parmezaan en 20 g geroosterde pijnboompitten met 100 ml olijfolie. Kook 500 g zachtkokende aardappelen gaar en pureer ze met 100 ml warme melk. Roer er meteen de groene pesto door. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra parmezaan.

  4. 3

    Snij een rode en een gele paprika in brede repen en bak 6 minuten in 3 eetlepels olijfolie. Doe er 200 g kerstomaatjes bij en bak nog 4 minuten.

  5. 4

    Dep de stukken tonijn droog en bestrijk met olijfolie. Gril de vis 2 minuten aan beide kanten. Serveer met de groenten, de basilicumpuree en de rode pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tonijn met basilicumpuree en rode pesto

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!