Tonijn met basilicumpuree en rode pesto
bereiding
-
1
Pureer voor de rode pesto 50 g zongedroogde tomaatjes met 1 tl tomatenpuree, 20 g geraspte parmezaan, 20 g geroosterde pijnboompitten in de blender. Meng er 100 ml olijfolie en 1 tl gehakt basilicum door. Breng op smaak met peper en zout.
-
2
Pureer voor de groene pesto 100 g basilicumblaadjes met 30 g gemalen parmezaan en 20 g geroosterde pijnboompitten met 100 ml olijfolie. Kook 500 g zachtkokende aardappelen gaar en pureer ze met 100 ml warme melk. Roer er meteen de groene pesto door. Breng op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra parmezaan.
-
3
Snij een rode en een gele paprika in brede repen en bak 6 minuten in 3 eetlepels olijfolie. Doe er 200 g kerstomaatjes bij en bak nog 4 minuten.
-
4
Dep de stukken tonijn droog en bestrijk met olijfolie. Gril de vis 2 minuten aan beide kanten. Serveer met de groenten, de basilicumpuree en de rode pesto.
Rode pesto
Groene pesto