Pot-au-feu met raap en eendenborst
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 150° C. Snij met een scherp mesje een ruitpatroon in het vel van de filets. Schroei de filets aan alle kanten dicht in een hete pan. Laat de velkant goudbruin bakken. Haal uit de pan en bedek met aluminiumfolie. Bewaar het eendenvet.
-
2
Spoel de prei en de selder. Pel de ui. Schil de rapen en de wortelen. Snij de groenten in grote stukken.
-
3
Doe wat van het eendenvet in een hete wok en voeg er de rapen, wortelen en selder aan toe. Roerbak ze 5 minuten. Voeg er dan de prei en de ui aan toe en roerbak verder tot de prei kleurt. Giet er de bouillon bij en voeg er het kruidenboeketje aan toe. Laat de groenten 15 minuten sudderen op een laag vuurtje. Schep het vet en het schuim weg.
-
4
Verdeel de groenten over 4 vuurvaste schaaltjes met deksel. Giet er telkens wat van het kookvocht bij. Snij elke eendenfilet in 6 plakken. Verdeel die over de schaaltjes. Kruid met grof zeezout en zwarte peper uit de molen. Zet de schaaltjes met deksel 10 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de schaaltjes uit de oven en zet ze, zonder deksel, op tafel.