Caesarsalade met kip en ansjovisdressing
bereiding
-
1
Snij de kipfilets in kleine plakjes.
Snij de korst van 4 sneden witbrood en snij het in vierkantjes.
Plet 1 teentje knoflook.
Snipper 1 sjalotje.
Snij de ansjovisfilets in kleine stukjes.
Maak een dressing: klop citroenmayonaise, roomkaas, dijonmosterd, 4 eetlepels olijfolie, citroensap en honing tot een glad mengsel. Roer er een gesnipperd teentje knoflook, een sjalotje en de kleingesneden ansjovisfilets door.
Kruid met peper uit de molen. -
2
Bak de kipfilets in olijfolie goudbruin. Kruid ze met peper en zout. Schep ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
-
3
Haal de stukjes brood door een mengsel van 1 eetlepel olijfolie en 1 geperst teentje knoflook. Bak ze in dezelfde pan als de kip goudbruin.
-
4
Scheur de blaadjes van 1 krop Romeinse bindsla in stukjes en verdeel ze over borden. Schik
daarop de croutons en de kip. Werk af met gemalen parmezaan. -
5
Serveer de dressing in een kommetje apart.
Voorbereiding