Rijstsalade met linzen en sinaasappel
bereiding
-
1
Kook de rijst gaar. Laat afkoelen.
Pers 1 sinaasappel.
Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij in reepjes.
Snij de sjalotten in plakjes.
Schil 2 sinaasappelen met een scherp mesje (verwijder ook het witte schilletje) en snij de partjes tussen de vliezen uit.
-
2
Breng de kippenbouillon aan de kook met het sap van de sinaasappel en de honing.
-
3
Overgiet de linzen met de kokende bouillon. Laat 20 minuten weken. Breng aan de kook en
laat 10 minuten sudderen. Laat afkoelen. -
4
Meng de linzen met de rijst. Kruid met peper en zout.
-
5
Schik de avocado, de sjalot en de sinaasappel op de borden. Schep er een lepeltje van 1 potje paprikachutney bij. Werk af met extra sinaasappelsap.
Voorbereiding