Recept

Rijstsalade met linzen en sinaasappel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke salade met een zoete toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de rijst gaar. Laat afkoelen.

    Pers 1 sinaasappel.

    Schil de avocado’s, verwijder de pit en snij in reepjes.

    Snij de sjalotten in plakjes.

    Schil 2 sinaasappelen met een scherp mesje (verwijder ook het witte schilletje) en snij de partjes tussen de vliezen uit.

  2. 2

    Breng de kippenbouillon aan de kook met het sap van de sinaasappel en de honing.

  3. 3

    Overgiet de linzen met de kokende bouillon. Laat 20 minuten weken. Breng aan de kook en
    laat 10 minuten sudderen. Laat afkoelen.

  4. 4

    Meng de linzen met de rijst. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schik de avocado, de sjalot en de sinaasappel op de borden. Schep er een lepeltje van 1 potje paprikachutney bij. Werk af met extra sinaasappelsap.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rijstsalade met linzen en sinaasappel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!