Wittekool met ham, feta en olijven
bereiding
-
1
Maak de wittekool schoon. Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern en snij de kool in sliertjes. Stoof ze 1 tot 2 minuten aan in een scheutje olie, laat niet kleuren. Bestrooi met poedersuiker, schenk er de bouillon en de wijnazijn bij, en kruid met peper en zout. Laat 15 minuten onder deksel sudderen tot de kool beetgaar is.
-
2
Snij ondertussen de ham in blokjes. Borstel de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes. Spoel de lente-uitjes, dep goed droog en snij ze schuin in ringen.
-
3
Stoof de lente-uitjes met de ham en de paddenstoelen 2 tot 3 minuten aan in een klontje boter. Kruid met peper en zout en vermeng met de wittekool. Doe over in een schaal en laat even trekken zodat de smaken zich kunnen vermengen.
-
4
Snij de feta in blokjes. Voeg ze met de olijven bij de kool. Breng verder op smaak met citroensap, een snuifje zout en peper van de molen.