Maaltijdsalade met groene asperges, geroosterde wortel, eitjes en rode poon
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de wortelen en snij ze in schuine stukken van 2 cm. Leg de wortelen op een bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en rooster 20 minuten in de voorverwarmde oven.
-
2
Kook de groene asperges 3 minuten in kokend gezouten water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water.
-
3
Kook de eieren zacht.
-
4
Spoel de radijzen en de sla. Halveer de radijzen, scheur de sla in stukken.
-
5
Leg de stukjes zuurdesembrood op een andere bakplaat, besprenkel met olijfolie en bak in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn (10 à 15 minuten).
-
6
Verhit olijfolie in een pan. Bak de rodepoonfilets aan beide zijden ongeveer 3 à 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de vis.
-
7
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom en klop goed door.
-
8
Verdeel de geroosterde wortel, asperges, radijs, sla, zachtgekookte eitjes en zuurdesemcroutons op een grote schaal. Breek de vis in stukken en schik over de salade. Druppel tenslotte de dressing over de salade.