Lepelhapjes met mozzarella en kerstomaat
bereiding
-
1
Kook de risoni (rijstvormige pasta) beetgaar in licht gezouten water. Laat onder koud water schrikken, uitlekken en afkoelen in een zeef.
Was 1 onbehandelde citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
Halveer de kerstomaatjes.
Laat de mozzarellabolletjes uitlekken en halveer ze.
-
2
Rooster de pijnboompitten zonder vetstof goudbruin in een pan met antiaanbaklaag.
-
3
Hak de bladpeterselie en basilicum fijn in een blender, voeg er de groentebouillon, olijfolie,
2 eetlepels kappertjes en 4 eetlepels citroensap aan toe en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. -
4
Meng de geraspte citroenschil, kruidensaus en 1 eetlepel kappertjes door de risoni en laat een halfuur trekken.
-
5
Meng kerstomaatjes, mozzarellabolletjes en de pijnboompitten met de pasta.
Voorbereiding