Recept

Kip met puree en gegrilde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fleurig bordje

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180° C. Kook de aardappelen gaar. Giet af en pureer met boter, peper, zout en nootmuskaat.

  2. 2

    Spoel de bospeentjes, pastinaak, rode bieten en lenteui. Schraap de peentjes en de pastinaak, snij de pastinaak in reepjes. Stoof de lenteui 5 minuten aan in een geutje olijfolie. Hussel alle groenten met een goede scheut olijfolie door elkaar. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Doe de groenten apart in ovenschaaltjes en grill ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep af en toe om.

  4. 4

    Pel en snipper de sjalotten en stoof in 1 el boter. Voeg het kruidentuiltje met peterselie, tijm en laurier toe en blus met Noilly Prat. Laat de alcohol inkoken en voeg dan 2 dl witte wijn toe. Laat weer inkoken en doe de kippenbouillon erbij. Laat 20 minuten pruttelen. Haal het kruidentuiltje eruit en bind de saus met de room. Werk af met blokjes brie. Roer tot de kaas is opgelost in de saus. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze goudbruin. Serveer de kip met de aardappelpuree, de gegrilde groenten en de kaassaus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met puree en gegrilde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!