Mexicaanse soep met bonen en chorizo
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en snij ze in
stukken van 3 tot 4 cm. Schil de aardappelen
en snij ze in dobbelsteentjes. Snij
de paprika in blokjes. Dompel de tomaten
kort in kokend water, pel en ontpit ze en
snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de
knoflook fijn. Ontpit de chilipepertjes en
snipper ze fijn.Snij de chorizo in plakken.
-
2
Stoof de knoflook en de pepertjes kort aan
in een scheutje olie. Roer er de tomatenpuree
door en blus met de bouillon. Voeg
de aardappelen en de bonen toe en laat
10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe
even om. Doe er dan de paprika en de
tomaten bij. Kruid met peper en zout en
laat nog 10 minuten verder garen. -
3
Roer de tortilla's met
de tijm door de soep. Laat nog 5 minuten
sudderen. Schep de soep in warme kommetjes
en werk af met een takje tijm.
Serveer met tortilla’s.
Voorbereiding