Soep met worst en kwartelei
bereiding
-
1
Maak de vergiste roggebloem 2 tot 3 dagen
op voorhand. Doe de roggebloem in een
glazen pot en giet er een halve liter warm
water over. Dek de pot af met bakpapier
waarin met een naald een paar gaatjes zijn
geprikt. Maak het bakpapier vast met een
elastiekje of een touwtje. Laat op een warme
plek 2 of 3 dagen staan tot het mengsel
lichtjes zuur begint te ruiken.Snij de worst in plakjes.
Kook de kwarteleitjes hard.
Hak de peterselie fijn.
-
2
Breng de groentebouillon aan de kook.
Roer er de vergiste roggebloem door en
laat kort koken. Roer geregeld. Voeg nog
wat bouillon toe als de soep te dik is. -
3
Bak de plakjes worst kort aan
in een scheutje olie. Doe ze bij de soep.
Pers de knoflook en roer hem door de soep.
Breng verder op smaak met azijn of
citroensap. Schep de soep in warme kommen.
Werk af met halve kwarteleitjes en
vers gehakte peterselie.
Voorbereiding