Tomatentaartjes
bereiding
-
1
Snij de kerstomaatjes in vieren.
Snipper een half bosje basilicum fijn. (hou de rest bij voor de afwerking.
Laat de kappertjes even weken in lauw water en laat uitlekken.
Snij de ham in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede ovenplaat en knijp er 1 teentje knoflook boven uit. Schenk er een beetje olijfolie over en zet 5 à 10 minuten onder de grill.
-
3
Klop de eiwitten luchtig op met een vork. Vermeng de gesnipperde basilicum met het eiwit. Verdeel het over 4 met bakpapier beklede taartvormpjes. Zet ze 5 minuten in de oven.
-
4
Haal de taartjes uit de oven en verdeel er de tomaten, de kappertjes en de ham over. Zet ze opnieuw een drietal minuten in de oven. Bestrooi ze net voor het serveren met de rest van de verse basilicum.
Voorbereiding