Tarte tatin van pruimtomaten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Dompel de tomaten even onder in kokend water. Pel en halveer ze en verwijder de zaadjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
2
Smelt de suiker met de balsamicoazijn op een zacht vuur. Meng er de olijfolie, tomatenpuree en oregano onder. Pel de knoflook en pers ’m erbij. Voeg een beetje water toe.
-
3
Bedek de bodem van de bakvormpjes volledig met de tomaatjes, met de bolle kant naar onderen. Lepel in elk vormpje wat van het tomatenpureemengsel.
-
4
Snij het bladerdeeg in rondjes die iets groter zijn dan de vormpjes. Leg het deeg boven op de tomaatjes en druk de randen goed aan. Bak 15 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Draai ze voorzichtig om. Spoel de waterkers en rozemarijn, dep ze droog en leg bij de taartjes. Serveer warm of koud.