Recept

Pizzadeeg

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Los de gist op in lauw water.

  2. 2

    Verdeel de zachte boter in klontjes en verwerk samen met de bloem en een koffielepel zout tot een stevig deeg. Voeg het ei toe en vervolgens de gist. Kneed flink. Indien nodig voeg nog een beetje water toe.

    Wanneer het deeg niet meer aan de handen kleeft, is het klaar.

  3. 3

    Bestrijk met een weinig olijfolie en laat  een paar uur rijzen onder een vochtige doek op een koele, tochtvrije plaats.

  4. 4

    Rol het deeg uit met een deegrol op een met bloem bestrooid werkvlak.

    Smeer een taartvorm met lage rand in met olijfolie en bekleed met het deeg.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!