Zoete focaccia
bereiding
-
1
Doe de bloem in een mengkom. Maak in het midden een kuiltje, strooi het zout op de rand. Los de gist op in lauw water en doe er de honing bij. Giet in het kuiltje. Meng van binnen naar buiten toe.
-
2
Kneed 6 minuten. Laat 5 minuten rusten onder plasticfolie. Druk er de lucht uit en rol het 1 cm dik uit. Leg het op een bakplaat.
-
3
Snij het vanillestokje overlangs door en schraap er het merg uit. Meng met rozemarijn en de olijfolie. Bestrijk er het deeg mee. Dek af met plasticfolie en laat 20 minuten rijzen.
-
4
Duw putjes in het deeg. Bestrijk met olie. Druk er pistaches, marsepein en gekonfijt fruit in. Bestrooi met fleur de sel. Laat 15 minuten rijzen onder plasticfolie.
-
5
Verwarm de oven op 220° C. Bak het brood 15 minuten. Haal uit de oven en bestrooi met chocolade.