Tortilla met groene asperges
bereiding
-
1
Maak de asperges schoon en snij ze in stukken. Kook de aardappelen gaar en snij ze in schijfjes. Hak de munt en bladpeterselie fijn.
-
2
Bak de spekjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag. Schep ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
-
3
Verwarm de oven voor op 180° C. Giet de olijfolie bij het spekvet en fruit er de ui en de knoflook in. Schep er de erwtjes, aardappelschijfjes en de stukken asperge bij en roerbak even. Verdeel de groenten over een ingevette ovenschaal.
-
4
Klop de eieren los met de room en de kaas. Breng op smaak met peper, zout en gehakte kruiden. Giet het mengsel over de groenten en bak de tortilla gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180° C. Snij in porties en serveer met de rucola.