Duo van witte en donkere chocomousse met frambozencoulis
bereiding
-
1
Smelt de witte en de pure chocolade apart au bain-marie. Doe een beetje van beide in een papieren puntzakje en knip er een puntje af. Trek horizontale en verticale lijntjes op een blad bakpapier en laat opstijven. Schraap de ruitjes voorzichtig van het papier.
-
2
Klop de eiwitten stijf met de suiker. Meng de helft ervan met de gesmolten pure chocolade, de andere helft met de witte.
-
3
Klop de room stijf en meng eveneens door de chocolade. Breng de witte mousse nog op smaak met cointreau. Schep de mousses in potjes en laat opstijven in de koelkast.
-
4
Zet enkele frambozen apart, mix de rest met een scheutje suikerwater tot een coulis.
-
5
Serveer de mousses met de frambozencoulis, enkele verse frambozen en gehakte pistachenootjes. Garneer met een blaadje munt en de ’wafeltjes’ van chocolade.