Soesjes met slagroom en rood fruit
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200° C.
Spoel het rode fruit en dep droog.
-
2
Breng 250 ml water aan de kook met de boter, de vanillesuiker en een snuifje zout. Draai het vuur laag. Stort er in één keer de bloem bij en roer stevig door. Blijf roeren tot het deeg een bal vormt en loslaat van de bodem. Neem de pan van het vuur. Voeg een na en de eieren toe, roer telkens tot het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg het bakpoeder toe en vermeng.
-
3
Doe het soezendeeg in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit 15 tot 20 soezen op een beboterde bakplaat. Zet ± 25 minuten in de oven. Halveer de soesjes horizontaal en laat afkoelen.
-
4
Breng het bessensap aan de kook en bind lichtjes met maïszetmeel losgeroerd in 1 eetlepel water. Meng van het vuur het fruit door de saus. Laat afkoelen.
-
5
Klop de room stijf en schep hem in een spuitzak. Vul de soesjes met slagroom en rode vruchten, dek af met een hoedje. Bestrooi met poedersuiker en serveer.
Voorbereiding