Wentelteefjes met appel en passievrucht
bereiding
-
1
Snij het vanillestokje open.
Verwarm de oven voor op 180° C.
Snij het brood in dikke sneden.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in partjes.
-
2
Verwarm de melk met het opengesneden vanillestokje en laat even trekken. Verwijder het vanillestokje, maar schraap het merg bij de melk. Klop de eieren wit-schuimig met de suiker. Klop er eerst de warme melk door en dan de koude room.
-
3
Schik de sneden brood naast elkaar in een ovenschaal. Schenk er het eimengsel over en zet 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen.
-
4
Bak de appels 5 minuten op laag vuur in een klontje boter. Bestrooi de appeltjes met de suiker en schenk er het vruchtensap over. Laat op een zacht vuurtje karamelliseren. Keer de appeltjes af en toe om.
-
5
Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker. Laat nog even kleuren onder de grill. Verdeel het brood over warme borden. Leg er de gekaramelliseerde appeltjes op. Lepel de passievruchten leeg en verdeel de pulp met de pitjes over de appeltjes. Serveer meteen.
Voorbereiding