Cheesecake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180° C. Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in de keukenrobot, mix ze fijn.
-
2
Smelt de boter in een steelpannetje. Meng het koekjeskruim door de gesmolten boter en roer tot een gladde massa. Bedek de bodem van de springvorm met het koekjesmengsel en druk stevig aan. Laat opstijven in de koelkast.
-
3
Mix de kaas 30 seconden met een mixer of in de keukenmachine zodat hij mooi glad is. Voeg achtereenvolgens de suiker en de bloem toe en roer glad. Voeg dan één na één de eieren toe en blijf kloppen. Klop als laatste de room door het beslag.
-
4
Schenk het mengsel in de vorm en schuif 55 minuten in de oven. Bestrooi de taart de laatste 10 minuten met 1 el suiker en laat verder kleuren. Haal de cheesecake uit de oven en laat hem volledig afkoelen voor je hem ontvormt. Zet in de koelkast tot je het gebak serveert.