Cheesecake met appel en noten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een bakvorm of ovenschaal van 14 cm diameter met bakpapier.
-
2
Hak de walnoten grof. Lepel de walnoten op het bakpapier in de bakvorm. Hou wat walnoten apart voor de afwerking.
-
3
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de verse kaas met de eieren, de geraspte citroenschil en de helft van het citroensap.
-
4
Giet het kaasmengsel op de noten in de vorm. Bak de cheesecake 35 minuten in de oven.
-
5
Laat de cheesecake afkoelen in de oven en laat hem nadien op kamertemperatuur komen.
-
6
Spoel de appel, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in partjes. Stoof ze aan in de olijfolie en de rest van het citroensap. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
-
7
Werk de cheesecake af met de gebakken appeltjes, de apart gehouden walnoten en de geroosterde amandelen.