Triple chocolate cheesecake voor Pasen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Maak de bodem. Smelt de boter en voeg een snuifje grof zeezout toe (of kies voor gezouten boter). Doe de koekjes in een kleine keukenrobot en hak ze fijn. Meng met de gesmolten boter en stort het mengsel op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 24 cm diameter. Duw goed aan met een lepel en bak de bodem 10 minuten in de oven. Haal hem eruit en laat afkoelen.
-
2
Maak de vulling. Smelt de fondantchocolade. Klop de suiker samen met de roomkaas, de room en de ricotta los in de keukenrobot. Voeg één voor één de eieren toe en doe er ten slotte ook het maïszetmeel en de gesmolten chocolade bij. Stort de chocoladecrème op de afgekoelde bodem en bak de taart 50 minuten tot 1 uur in de oven. De taart mag nog een beetje wiebelen als je ze uit de oven haalt. Laat zeker 1 uur afkoelen.
-
3
Smelt de witte chocolade voor de afwerking en schenk die over de afgekoelde cheesecake. Werk verder af met de blauwe bessen, de fijngehakte pistachenootjes en de paaseitjes.