Slaatje met spinazie, spek en kaaskrokantjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schep 4 eetlepels gemalen grana padano op een met bakpapier beklede ovenplaat. Zet ze in de oven en laat de kaas smelten. Haal uit de oven en laat eventjes afkoelen. Neem de kaas van de ovenplaat en breek in stukjes.
Spoel en droog de spinazie.
Snij een sjalotje heel fijn.
Snij het spek in beetklare stukken.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers 1 helft.
-
2
Meng de spinazie met de sjalotsnippers, het spek en de kaaskrokantjes en verdeel over 4 borden.
-
3
Meng de mayonnaise met het sinaasappelsap en de mosterd. Voeg er olijfolie aan toe tot je
een fijne dressing bekomt. Breng op smaak met peper uit de molen en een snuifje zout. Verdeel de dressing over de salade.
Voorbereiding