Recept

Rabarber-vanilletaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke combinatie van zoet en zuur.

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de rabarber in snij in stukken van 5 cm.

    Rasp de zeste van de limoen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Meng voor het kruimeldeeg de zachte boter, 75 g suiker, een pakje vanillesuiker, de bloem en de geraspte zeste van 1 limoen. Kneed met de hand verder. Laat 1 uur afgedekt rusten in de
    koelkast.

  3. 3

    Rol het deeg uit tussen twee stukken plastic folie tot een diameter van 34 cm. Beboter een taartvorm van 28 cm diameter. Bestuif met bloem. Leg het kruimeldeeg in de taartvorm en prik in met een vork. Bak 15 minuten voor in de oven.

  4. 4

    Meng de room met de eieren, 100 g suiker en een eetlepel maïszetmeel, opgelost in wat water. Roer er het merg van een vanillepeul door.

  5. 5

    Schenk in de kruimeldeegbodem, verdeel er de stukken rabarber over en bak 45 minuten in de oven.

  6. 6

    Verwarm 3 eetlepels aalbessengelei en strijk die over de taart. Laat afkoelen alvorens aan te snijden.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rabarber-vanilletaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!