Gebakken kalfslende met asperges, aardappelen en olijven
bereiding
-
1
Maak eerst een rozemarijnolie. Hak hiervoor 2 takjes rozemarijn grof, doe de rozemarijn samen met 5 cl olijfolie in een pannetje en laat op een heel zacht vuurtje – het mag niet koken! – 15 minuten trekken.
Maak de asperges schoon, spoel de aardappeltjes. Stoom of blancheer ze.
Snij de pancetta in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
2
Bak de kalfslende in zijn geheel langs alle kanten krokant. Laat nog 10 minuten verder garen in de oven.
-
3
Bak, in dezelfde pan als het kalfsvlees, de pancettareepjes krokant en voeg er de gestoomde nieuwe aardappeltjes, de asperges en de olijven aan toe. Roer voorzichtig.
-
4
Haal het vlees uit de oven, laat het nog even rusten onder aluminiumfolie en snij het in plakjes.
-
5
Leg wat van de aardappelen en de groenten op een bord, leg hierop een plakje vlees en werk af met enkele blaadjes spinazie en enkele druppels rozemarijnolie.
Voorbereiding