Zuiderse gehaktballetjes
bereiding
-
1
Snij de rode paprika in stukjes.
Snij 100 g van de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
Hak de peterselie fijn.
Rasp de parmezaan
-
2
Verhit de passat, doe er 50 g zongedroogde tomaatjes bij en breng op smaak met cayennepeper en zout. Laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuurtje .
-
3
Stoof de stukjes paprika en tomaatjes kort in wat olijfolie.
-
4
Neem het gemengd gehakt. Meng er de stukjes paprika en zongedroogde tomaatjes onder.
-
5
Breng op smaak met de chili, rozemarijn, gehakte peterselie en de gemalen parmezaan. Doe alles in de keukenrobot (met de kneedhaken in plaats van messen).
-
6
Rol balletjes van het gehakt en bak ze krokant in wat olijfolie. Mix de saus. Serveer de balletjes met tagliatelle en de tomatensaus en werk af met een takje verse rozemarijn.
Voorbereiding