Kruidkoekjes met walnoten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 190°C (heteluchtoven 170°C).
Hou zo’n 15 mooie walnoothelften apart en hak de rest grof.
Hak de dessertchocola fijn.
-
2
Doe de gehakte noten, de amandelen en het paneermeel in een grote kom samen met het zout, de suiker, de eieren, de koekkruiden, de marsepein en het bakpoeder. Kneed alles zo’n 5 minuten met de kneedhaken van de mixer.
-
3
Verdeel de ouwels over een met bakpapier bekleed bakblik. Leg op elke ouwel met twee eetlepels een hoopje kruidkoekdeeg. Laat zowat 30 minuten drogen. Bak de kruidkoek 15 à 18 minuten in de voorverwarmde oven op het op één na laagste niveau.
-
4
Laat de kruidkoekjes op een rooster afkoelen. Laat de dessertchocola terwijl u roert au bain-marie smelten. Bestrijk de kruidkoekjes met de chocola. Druk de walnoten in de chocola en laat alles drogen. Bewaar op bakpapier in een goed sluitend koekblik. De kruidkoekjes blijven zo’n 4 weken lekker.
Voorbereiding