Recept

Banana split in a jar met koekjescrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Leuk om mee te nemen op je volgende picknick! Het is ook lekker met aardbei in plaats van banaan. Tip van Ilse: "Gebruik glazen bokaaltjes om je dessert in te maken. Deze zijn handig afsluitbaar en presenteren ook leuk. Grotere bokalen kun je gebruiken voor salades."

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes en meng ze met de gesmolten boter en de gehakte nootjes. Meng tot een kruimelig geheel en doe in een afsluitbaar plastic zakjes.

  2. 2

    Doe de mascarpone in een kom, voeg de vanillesuiker en de poedersuiker toe. Splits het ei. Meng de eidooier onder de mascarpone. Klop het eiwit stijf. Spatel de de mascarponecrème eronder en laat minstens dertig minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Smelt de chocolade au bain-marie met de melk tot een gladde saus. Doe in een afsluitbaar flesje.

  4. 4

    Snij ter plaatse de bananen in stukjes en doe ze in een bokaaltje, sprenkel er de rum over en lepel er de mascarponecrème en chocoladesaus over, werk af met de koekjescrumble en een muntblaadje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Banana split in a jar met koekjescrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!