Gevulde sardientjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de sardienen open op het werkvlak, bestrooi ze met de helft van de citroenschilletjes en besprenkel ze met het sap. Kruid met peper en zout, en laat even marineren.
-
2
Meng het broodkruim met de rest van de citroenschilletjes, een lepeltje basilicum en een lepeltje peterselie. Kruid met peper en zout.
-
3
Fruit de ui met de knoflook in wat olijfolie, doe er de venkel bij en zet het vuur iets zachter. Voeg de tomatenblokjes en het chilipepertje toe, kruid met peper en zout en laat nog even stoven. Voeg de rest van de gehakte kruiden toe.
-
4
Leg een bodempje van de vulling in een ingevette ovenschotel. Vouw de sardientjes open, verdeel er een lepeltje vulling over en rol op, steek vast met een prikker. Leg de sardientjes in de ovenschotel.
-
5
Strooi het broodmengsel over de schotel, sprenkel er nog wat olijfolie en fleur de sel over en laat 10 minuten in de oven garen.