Pizza met peer en gorgonzola
bereiding
-
1
Verbrokkel de gist in een beetje lauw water en roer los.
-
2
Doe de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Schenk er het gistpapje in en laat enkele minuten rusten. Doe er dan 250 ml lauw water bij en strooi een snuifje zout langs de rand van de kom. Kneed van binnen naar buiten tot een glad deeg. Dek af en laat 1/2 uur rijzen op kamertemperatuur.
-
3
Snij de peren ongeschild in plakjes. Bestrooi ze met de rietsuiker en laat 1/2 uur rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 230°C.
-
4
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Bestrijk met olijfolie.
-
5
Beleg de pizza met plakjes peer en gorgonzola. Sprenkel er olijfolie over en zet 12 minuten in de oven.