Kiprolletjes met mozzarella
bereiding
-
1
Week de morieljes 30 minuten in lauw water. Spoel ze grondig na en laat uitlekken.
-
2
Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat met een vleeshamertje. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij de mozzarella in stukjes. Schep in het midden van elk kiplapje een flinke lepel mozzarella. Spoel en droog de salieblaadjes. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking, verdeel de rest over de mozzarella. Rol de kipfilets stevig op en steek ze vast met een cocktailprikker.
-
4
Braad de kiprolletjes rondom aan in een likje olijfolie. Voeg de morieljes toe en bak ze 10 minuten mee. Haal de kip en de morieljes uit de pan en zet even opzij. Blus de pan met de wijn, laat lichtjes inkoken. Roer er dan de room door. Schep de kip en de morieljes door de saus. Warm nog 2 minuten door (de saus mag niet meer koken!). Proef en breng eventueel verder op smaak.
-
5
Verdeel de kiprolletjes en de morieljes over warme borden. Lepel er wat saus bij. Werk af met een blaadje salie en serveer.