Recept

Pastinaaksoep met kerrie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze vegan soep bevat geen lactose, maar is wel romig!

bereiding
  1. 1

    Schil 4 pastinaken en snij ze in stukjes. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. Stoof ze samen even in olijfolie. Bestrooi met het kerriepoeder en roerbak even.

  2. 2

    Schenk de bouillon bij de groenten en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes sudderen, of tot de groenten goed gaar zijn. Mix de soep.

  3. 3

    Schil de resterende pastinaak en snij ‘m in flinterdunne plakjes. Frituur ze tot chips. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. 4

    Doe de sojaroom bij de soep en laat goed heet worden, zonder te laten koken. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de soep over de borden en werk af met de knapperige pastinaakchips. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pastinaaksoep met kerrie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!