Knolselder-pastinaaksoep met pastinaakchips en kruidencrumble
bereiding
-
1
Schil de knolselder en snij hem in blokjes. Schil de pastinaken en snij ze in stukken. Pel en snipper de uien.
-
2
Stoof de uien, de pastinaak en de knolselder in wat boter. Kruid ze met het korianderpoeder, de kurkuma en het chilipoeder. Schenk er de bouillon bij. Laat 20 minuten zachtjes ko-ken en mix met de room tot een gladde soep. Kruid ze met peper en zout.
-
3
Rooster de pitten en de zaden samen met de amandelschilfers in een pan zonder vetstof goudbruin. Meng er de dille en de olijfolie onder.
-
4
Snij de pastinaak met een dunschiller in lange repen. Wentel ze door de bloem en bak ze goudbruin in een bodempje zonnebloemolie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
5
Verdeel de soep over de borden. Werk ze af met de zadencrumble, de plukjes dille en de pastinaakchips.