Tempura van coquilles met gember
bereiding
-
1
Rasp de gember.
Snipper de lente-ui en de koriander fijn.
Maak een marinade van 4 el sojasaus en 1 el geraspte gember. Laat de sint-jakobsvruchten er 2 uur in marineren in de koelkast.
-
2
Klop voor het beslag de eierdooier lichtjes op met een vork. Meng met het ijswater en strooi er de bloem bij.
-
3
Meng voor de dressing de sojasaus, de lente-ui, het snuifje chilipoeder, 1 kl van geraspte gember en de gehakte koriander in een kom. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.
-
4
Laat de friteuse opwarmen tot 180°C. Dep de sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier en haal ze door het beslag.
Bak maximaal 4 vruchten tegelijk gedurende 2 à 3 minuten in de olie en draai ze om. Bak ze mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.Serveer met een frisse sla en de dressing.
Voorbereiding