Recept

Tempura van coquilles met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Het geheim van deze tempura? Gember

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Rasp de gember.

    Snipper de lente-ui en de koriander fijn.

    Maak een marinade van 4 el sojasaus en 1 el geraspte gember. Laat de sint-jakobsvruchten er 2 uur in marineren in de koelkast.

  2. 2

    Klop voor het beslag de eierdooier lichtjes op met een vork. Meng met het ijswater en strooi er de bloem bij.

  3. 3

    Meng voor de dressing de sojasaus, de lente-ui, het snuifje chilipoeder, 1 kl van geraspte gember en de gehakte koriander in een kom. Meng goed en breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Laat de friteuse opwarmen tot 180°C. Dep de sint-jakobsvruchten droog met wat keukenpapier en haal ze door het beslag.

    Bak maximaal 4 vruchten tegelijk gedurende 2 à 3 minuten in de olie en draai ze om. Bak ze mooi goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
     
    Serveer met een frisse sla en de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tempura van coquilles met gember

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!