Rundvlees met krieltjes en groenten
bereiding
-
1
Prik de kruidnagels in de ui. Halveer de krieltjes. Snij de wortelen, knolselder en prei in staafjes. Maak de boontjes schoon.
-
2
Verhit de olijfolie in een pan met zware bodem. Bruin de rosbief 3 minuten aan elke kant. Kruid met zout en peper. Hang het vlees aan de linker- en rechterkant met keukentouw vast aan een houten lepel. Zet even apart.
-
3
Breng de bouillon aan de kook met de kruidnagel-ui en het kruidentuiltje. Leg, zodra de bouillon kookt, de houten lepel op de rand van de pan, zodat het vlees in de bouillon hangt zonder de bodem of de rand te raken. Temper het vuur. Laat 15 minuten pocheren voor een 'bleu' resultaat.
-
4
Stoom de halve krieltjes 5 minuten. Stoom wortelen, knolselderij en prei 4 à 6 minuten en de boontjes 3 minuten. Hou de groenten warm.
-
5
Haal het vlees uit de bouillon. Wikkel het in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
-
6
Snij het vlees in plakjes. Verdeel ze over de borden. Leg er wat aardappelen, wortelen, knolselderij en prei bij en lepel er wat bouillon over. Bestrooi met fleur de sel en peper. Geef er een flinke lepel Dijon-mosterd bij.
Voorbereiding