Recept

Clamchowder + rucolaslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Stevige soep

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de vis en de aardappelen in blokjes. Snipper de ui fijn.

  2. 2

    Pocheer de spekjes in een steelpan met kokend water. Laat de spekjes uitlekken en zet apart.

  3. 3

    Verwarm de olie in een pan met dikke bodem. Fruit de uien. Blus met de bouillon en de fumet. Voeg het kruidentuiltje en de aardappels toe aan de bouillon. Kruid met zout en peper. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen.

  4. 4

    Doe de blokjes vis bij de bouillon. Laat nog 5 minuten op zacht vuur verder garen. Voeg de helft van de vongole toe.

  5. 5

    Verwijder het kruidentuiltje en pureer de soep. Voeg de room toe. Breng eventueel verder op smaak.

  6. 6

    Verdeel de soep over kommen of glaasjes. Werk af met de rest van de vongole en een blaadje notensla.

  7. Rucolaslaatje

  8. 7

    Maak de rucola aan met de olie en de azijn en serveer in een kommetje apart.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Clamchowder + rucolaslaatje

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!