Recept

Cheesecake in een glaasje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter.

  2. 2

    Verdeel een laagje over de bodem van de glaasjes en druk goed aan. Laat een halfuur opstijven in de koelkast. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.

  3. 3

    Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker.

  4. 4

    Smelt de chocolade met 2 el melk.

  5. 5

    Klop de room stijf.

  6. 6

    Verwarm het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.

  7. 7

    Meng eerst de plattekaas en vervolgens de opgeloste gelatine door het eiermengsel.

  8. 8

    Spatel de room en gesmolten chocolade door het mengsel.

  9. 9

    Verdeel over de glaasjes.

  10. 10

    Laat opstijven in de koelkast gedurende 2 uur.

  11. 11

    Werk de glaasjes af met een lepeltje advocaat en wat witte chocoladeschilfers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!