Cheesecake in een glaasje
bereiding
-
1
Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter.
-
2
Verdeel een laagje over de bodem van de glaasjes en druk goed aan. Laat een halfuur opstijven in de koelkast. Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water.
-
3
Klop de eieren los met de suiker en vanillesuiker.
-
4
Smelt de chocolade met 2 el melk.
-
5
Klop de room stijf.
-
6
Verwarm het citroensap en los er de uitgeknepen gelatine in op.
-
7
Meng eerst de plattekaas en vervolgens de opgeloste gelatine door het eiermengsel.
-
8
Spatel de room en gesmolten chocolade door het mengsel.
-
9
Verdeel over de glaasjes.
-
10
Laat opstijven in de koelkast gedurende 2 uur.
-
11
Werk de glaasjes af met een lepeltje advocaat en wat witte chocoladeschilfers.