Zalmtartaar met spinazieslaatje
bereiding
-
1
Snij de zalm met een scherp mes in heel kleine blokjes.
-
2
Snipper de dille en het wit van de lente-uitjes fijn.
-
3
Rasp de limoen en pers het sap.
-
4
Meng de helft van de dille en alle lente-ui onder de zalmblokjes, voeg er naar smaak wat limoenrasp, limoensap en olie aan toe.
-
5
Breng verder op smaak met peper en zeezout.
-
6
Verdeel over aperitiefglaasjes. Laat 1 uur marineren in de koelkast.
-
7
Spoel de spinazie en laat uitlekken. Snij de appel in kleine blokjes.
-
8
Snij de blaadjes spinazie in repen, meng met de geroosterde hazelnoten en appelblokjes.
-
9
Maak een vinaigrette met het citroensap en olijfolie, breng op smaak met peper en zout.
-
10
Werk de glaasjes af met het spinazieslaatje en serveer met een broodstengel.