Lamsgehaktballetjes met yoghurtsausje
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de sjalot en de ui.
-
2
Fruit de sjalot en knoflook glazig.
-
3
Meng in een grote kom het gehakt met de gefruite sjalot en knoflook.
-
4
Voeg de gehakte kruiden, het chilipepertje en het komijnpoeder toe. Kruid met peper en zout.
-
5
Voeg er de rasp van de limoen aan toe.
-
6
Voeg het ei en de yoghurt toe en meng alles tot één geheel.
-
7
Maak er met vochtige handen kleine balletjes van en prik de balletjes op spiesjes.
-
8
Bak de spiesjes goudbruin in een pan.
-
9
Leg ze in een ovenschaal en laat nog 10 minuten verder in de oven garen.
-
10
Meng voor het sausje de yoghurt met de uitgeperste knoflook en gehakte bieslook. Kruid met cayennepeper, peper en zout.
-
11
Vul glaasjes op de bodem met een laagje yoghurtsaus en zet er een spiesje in.