Recept

Briochebroodkrans met gebakken camembert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Breek de broodjes af en doop ze in de camembert.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot de boter gesmolten is.

  2. 2

    Doe het melk-botermengsel in een kom met de helft van de geraspte parmezaan, de gist, de bloem, de suiker, het ei, zout en knoflookpoeder. Kneed ongeveer 10 minuten, met de keukenmachine of met de hand.

  3. 3

    Vet een kom in met olijfolie. Vorm het deeg tot een bal en leg het in de kom. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Dek af met plasticfolie en laat het deeg 40 minuten tot één uur rijzen op een warme plek.

  4. 4

    Stort het deeg op een met bloem bestoven aanrecht en druk de lucht eruit. Vorm balletjes ter grootte van een pingpongbal.

  5. 5

    Snij de bovenste korst van de camembert weg. Leg de kaas terug in het doosje en zet het doosje in het midden van een ingevette ovenplaat. Leg er de bolletjes deeg rond. Bestrooi met de rest van de parmezaan. Laat afgedekt nog 30 minuten rijzen.

  6. 6

    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het brood in ongeveer 20 minuten goudbruin. Werk af met rozemarijn. Breek de broodjes af en doop ze in de camembert.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!