Eiersalade met radijsjes en scheuten
bereiding
-
1
Prik met een kurkentrekker een gaatje in de bovenkant van 6 eieren. Breek kleine stukjes schaal af tot het gat groot genoeg is om het ei leeg te maken. Laat het ei leeglopen en breek de schaal voorzichtig nog wat verder open. Let op dat de eierschaal nog groot genoeg is, zodat je ze nog makkelijk kunt vullen. Spoel de eitjes met stromend water en laat ze een half uur weken in een kom met heet zout water. Gebruik 3 eetlepels zout voor 1 liter water. Spoel de eierschalen eerst met azijn en daarna met water. Laat ze uitlekken op een handdoek of keukenpapier.
-
2
Kook de eieren hard in 8 à 10 minuten. Laat ze schrikken onder stromend ijskoud water en pel ze.
-
3
Hak de eieren fijn en meng ze met de mayonaise en de zure room. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Spoel de radijzen en snij ze in stukjes. Voeg ze toe aan het eiermengsel.
-
5
Vul de eierschelpen met de eiersalade en werk af met wat scheutjes.