Enchilada's
bereiding
-
1
Maak de paprika’s schoon en snij in stukjes. Snij de chilipeper fijn. Spoel de koriander. Snij de steeltjes af en hak de blaadjes grof. Pel en snipper de uien. Pel 1 teentje knoflook, snij fijn.
-
2
Fruit de knoflook met de uien, korian- dersteeltjes, chili en paprikablokjes even in 1 el olijfolie. Voeg het komijnzaad toe en bak even verder. Voeg de uitgelekte bonen, maïs, korianderblaadjes en 2 dl passata toe. Kruid met peper en zout.
-
3
Snij de kipfilets in reepjes en bak ze goudbruin in 1 el olijfolie. Voeg bij de groenten. Pel en snipper het andere lookteentje, mix met de rest van de pas- sata, meng er de rietsuiker door, kruid met peper en zout en zet even apart.
-
4
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de tortilla’s open, lepel er wat toma- ten-kipsaus op en rol op. Prik vast met een prikkertje. Schik ze in een oven- schaal en lepel er wat extra tomatensaus over. Bestrooi met geraspte cheddar en zet 30 minuten in de oven.
-
5
Snij de avocado’s doormidden, verwij- der de pit en mix het vruchtvlees fijn. Besprenkel met limoensap. Pel de knof- look, snipper fijn met de chilipeper en meng onder de avocado. Spoel de to- maat, ontpit en snij in blokjes. Hak de koriander grof en meng met de tomaat onder de avocado. Kruid met peper en zout. Spoel de sla en snipper fijn.
-
6
Haal de enchilada’s uit de oven. Ser- veer met de zure room, fijngesnipperde ijsbergsla en guacamole.